Leírás,kisokos

A legtöbb általunk előállított rózsafajta amellett, hogy védett nemes fajta, és után szaporításuk tilos, rendelkezik “ADR” jelzéssel, a sok más díj mellett.

ADR- Általános Német rózsatulajdonságok vizsgálta.

Ezek a legszigorúbb vizsgálatok az egész világon.

A legnagyobb jelzés a rózsák körében.

A 11 különböző helyen az új fajták jellemzőit vizsgálják, mint a különleges jellegek, télállóság, a virágzás hatása, illat, és minden ellenálló képességet, 3 éves időtartamon keresztül. Csak azok a fajták kapják meg ezt a ADR jelzést, amelyek megfelelnek ezeknek a kritériumoknak. Minden évben csak néhány fajta kapja ezt a neves jelzést.

Ki mit tud?

Tearózsa: Kisebb nagyobb kertekbe,kerítés mellé, ágyásokba , vagy csak vágó rózsaként is kitűnőek. Átlagos Magasságuk: 70-120 cm. A hosszú, egyenes szárak végén, általában egy, a különlegesebb fajták akár több nagy fejű virágot is hoznak. Tavasztól- Őszig nyílik. A virágok elnyílásakor, év közben is, metszegetést igényelnek, a legszebb megjelenés, a sok virágzás érdekében.

Parkrózsa/Ágyásrózsa: Kiválóak kisebb-nagyobb parkosításnak, kertekbe,ágyásokba, Rózsafák köré, vagy szegélynek, is megfelelnek. Átlagos Magasságuk: 50-80 cm. Csokrosan nyílnak, egyszerre több virággal egy száron. Fajta függő hogy kisebb, vagy nagyobb virágokkal, Sok fajtájuk, Tavasztól-Őszig nyílik. A tearózsával ellentétben,az év közbeni metszegetése nélkül is folytonosan virágzik.

Kis növekedésű park-és tearózsák: Tökéletesek balkonba, kis ágyásokba, kiskertekbe, virágokkal kombinálva, valamint alacsonyabb szegélynek is . Átlagos Magasságuk: 30-60 cm. A Park-és tearózsák jellemzőivel azonosak, viszont kisebb méretűek, ezáltal rövidebb száron hozzák a virágjukat is.

Kúszó Rózsák/Talajtakaró rózsák: . Felhasználhatóak rézsűk és más nagyobb felületek gyors növénytakarására,valamint Rózsafával kombinálva egyedi a megjelenésük. Átlagos Magasságuk: 30-50 cm. Vízszintesen és hajlítottan növekvőek. Ebbe a csoportba tartozó fajták általában nagyon egészségesek, és gyorsan hoznak bő virágzást melyek elnyomják a gyomokat, ezzel megkönnyítve az adott ágyás karbantartását.

Nagy Bokorrózsák: Kerítésnek, nagy ágyásokba, térelválasztásnak , vagy önmagában való látványa sokak kedvence. Átlagos Magasságuk : 120-150 cm. A nagy bokorrózsákat,olykor félfutónak is hívjuk, a magasságuk végett. Fajta függő a virágok mérete.

Futórózsák: Erkélyre, kerítésre, pergolára, teraszra, ívekre, vagy saját magunk által elkészített támasztékokra. Bárhová, ahová felfelé törő Rózsafüggönyt álmodunk meg. Átlagos Magasságuk: 150-300 cm. A virág méretük fajta függő. Mint az is, hogy kisebb-nagyobb,egy vagy csoportos-csokros virágzást alkotnak. Fajtafüggő az is, hogy évente egyszer vagy többször bontanak virágot. A metszése,a sok, és egészséges virágzás érdekében,azonos a tearózsával, elvirágzás után érdemes év közben mindig visszametszeni. Így gyorsabban megcsodálhatjuk a virágözönjét, és szebb egészségesebb a megjelenése is.

Illat csillagozás a fajták mellett:

Kellemes enyhe illat
Illatos
Erős illat
Nagyon intenzív erős illat
Extra gyümölcs, parfüm illat