Leírás / Kisokos

Úgy véljük, hogy egy igazán csodálatos rózsakert, a legszebb, és legjobban ellenálló rózsákkal kezdődik!

A legtöbb általunk előállított rózsafajta amellett, hogy védett nemes fajta, és után szaporításuk tilos, rendelkezik „ADR” jelzéssel, a sok más díj mellett.

ADR- Általános Német rózsatulajdonságok vizsgálta.

Ezek a legszigorúbb vizsgálatok az egész világon.

A legnagyobb jelzés a rózsák körében.

A 11 különböző helyen az új fajták jellemzőit vizsgálják, mint a különleges jellegek, télállóság, a virágzás hatása, illat, és minden ellenálló képességet, 3 éves időtartamon keresztül. Csak azok a fajták kapják meg ezt a ADR jelzést, amelyek megfelelnek ezeknek a kritériumoknak. Minden évben csak néhány fajta kapja ezt a neves jelzést.

Illat csillagozás a fajták mellett:

Enyhe
illatos
Illatos
Intenzív
illat
Extra erős
illat
Extra erős intenzív illat

Szabad-gyökeres rózsatő, rózsafa: 

  A bokor-rózsa 2, a rózsafa 3 éves előállítása után,

Kitermelést követően , gyökérzete föld nélkül, szabadon van. Ültetési ideje, ősz és tavasz.

 Igen kedvező árral tudja tőlünk megvásárolni. Futárszolgálattal való küldéskor, gyökérzetét, nedves

közegbe csomagoljuk, így önhöz, egészségesen, friss gyökérzettel érkeznek meg a választottjai.

Minden esetben hiteles fajta azonosságot jelző, kép-és vagy cimkével/etikettel ellátva kapja meg tőlünk, mivel a fajta tisztaság számunkra elengedhetetlen.

Cserepes (előnevet) rózsatő, rózsafa:

A bokor-rózsa 2, a rózsafa 3 éves előállítása után,  

Kitermelést követően, gyökérzete föld nélkül szabadon van. Ezután,  cserépbe , vagy szak-nyelvünkön, konténerben ültetjük. Több hónapig neveljük benne, amíg kellő gyökeret növeszt, ebben a közegben. Így lesz előnevelt.

Februártól-Decemberig hajtásos, leveles- bimbós, vagy leveles- virágos állapotban vásárolhatja meg tőlünk. Az ára, magasabb a szabad-gyökerűvel szemben. Viszont, ár-érték arányban kedvező növény, mert az eredés -megfelelő telepítést követő gondozás mellett, 100%-os , valamint, így ön már a kifejlett lombozatú rózsatövet, rózsafát, ülteti el.

Továbbá, gyorsabban fejlődik ültetés után, hisz már van, egy előnevelt gyökér mennyisége.

Egész évben lehet ültetni, amikor a talaj nincs megfagyva.

Minden esetben hiteles, fajta azonosságot jelző kép- és vagy cimkével/etikettel ellátva kapja meg tőlünk, mivel a fajta tisztaság számunkra elengedhetetlen.

Ki mit tud?

Tearózsa: Kisebb nagyobb kertekbe,kerítés mellé, ágyásokba , vagy csak vágó rózsaként is kitűnőek. Átlagos Magasságuk: 70-120 cm. A hosszú, egyenes szárak végén, általában egy, a különlegesebb fajták akár több nagy fejű virágot is hoznak. Tavasztól- Őszig nyílik. A virágok elnyílásakor, év közben is, metszegetést igényelnek, a legszebb megjelenés, a sok virágzás érdekében.

Parkrózsa/Ágyásrózsa: Kiválóak kisebb-nagyobb parkosításnak, kertekbe,ágyásokba, Rózsafák köré, vagy szegélynek, is megfelelnek. Átlagos Magasságuk: 50-80 cm. Csokrosan nyílnak, egyszerre több virággal egy száron. Fajta függő hogy kisebb, vagy nagyobb virágokkal, Sok fajtájuk, Tavasztól-Őszig nyílik. A tearózsával ellentétben,az év közbeni metszegetése nélkül is folytonosan virágzik.

Kis növekedésű park-és tearózsák: Tökéletesek balkonba, kis ágyásokba, kiskertekbe, rózsafák alá ültetve, virágokkal kombinálva, valamint alacsonyabb szegélynek is . Átlagos Magasságuk: 30-60 cm. A Park-és tearózsák jellemzőivel azonosak, viszont kisebb méretűek, ezáltal rövidebb száron hozzák a virágjukat is.

Kúszó Rózsák/Talajtakaró rózsák: . Felhasználhatóak rézsűk és más nagyobb felületek gyors növénytakarására,valamint Rózsafával kombinálva egyedi a megjelenésük. Átlagos Magasságuk: 30-50 cm. Vízszintesen és hajlítottan növekvőek. Ebbe a csoportba tartozó fajták általában nagyon egészségesek, és gyorsan hoznak bő virágzást melyek elnyomják a gyomokat, ezzel megkönnyítve az adott ágyás karbantartását.

Nagy Bokorrózsák: Kerítésnek, nagy ágyásokba, térelválasztásnak , vagy önmagában való látványa sokak kedvence. Átlagos Magasságuk : 120-150 cm. A nagy bokorrózsákat,olykor félfutónak is hívjuk, a magasságuk végett. Fajta függő a virágok mérete.

Futórózsák: Erkélyre, kerítésre, pergolára, teraszra, ívekre, vagy saját magunk által elkészített támasztékokra. Bárhová, ahová felfelé törő Rózsafüggönyt álmodunk meg. Átlagos Magasságuk: 150-300 cm. A virág méretük fajta függő. Mint az is, hogy kisebb-nagyobb,egy vagy csoportos-csokros virágzást alkotnak. Fajtafüggő az is, hogy évente egyszer vagy többször bontanak virágot. A metszése,a sok, és egészséges virágzás érdekében,azonos a tearózsával, elvirágzás után érdemes év közben mindig visszametszeni. Így gyorsabban megcsodálhatjuk a virágözönjét, és szebb egészségesebb a megjelenése

is.

Secured By miniOrange